Elvis & Nixon/Film


MMM
Underhållande 

En milt sagt förbluffande historia då Elvis får för sig att han ska träffa Nixon för att bli ”under cover agent”. Det märkliga är att historien är sann!

Elvis tycker att ungdomarna fördärvar hans land med droger och demonstrationer under början på -70-talet. Han vill göra en insats för sitt land och bli förklädd!? agent. Han vill även ha en agentbricka. Därför flyger Elvis till Washington och ber om att få träffa Nixon. Nixon är velig i början men förstår senare PR-värdet. Ett samtal blir till flera samtal.

Synd att vi inte får ta del av dem alla då det första är riktigt kul och överraskande. Här möter vi en Elvis som säger sig hata Beatles. Kanske beror det på att Elvis just då är ur led med tiden. Nixon som snart ska sitta och stamma om inbrotten på Watergate är lika borta.
Två kufar som funnit varandra om än lite sent i livet. De blir evigt förevigade genom ett foto som sedermera blir till ett av de mest populära i världen.

Kevin Spacey är lysande som Nixon och har fångat mimiken och kroppshållningen perfekt. Michael Shannon som Elvis försöker inte härma Elvis men gör ändå ett trovärdigt porträtt.

Regi Liza Johnson. Medv Michael Shannon, Kevin Spacey, Alex Pettyfer.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s