MMM
Kammardrama om Jackie

Natalie Portman gör ett lysande porträtt av Jackie Kennedy och det blir också behållningen av filmen.

Natalie gör en förtänksam och återhållsam karaktär och vi får följa Jackie i hennes sorg och vedermödor. Filmen är en beskrivning av dagarna efter mordet på John F Kennedy.

Det är starka bilder från när Jackie irrar omkring blodbestänkt då John blivit skjuten i huvudet. Den starka chocken för Jackie gör att hon röker ständigt och äter lugnande. Hennes humör pendlar och ovissheten om sina små barn och om hur framtiden ska gestalta sig blir en stor börda för Jackie.

Det har blivit en finstämd men inte riktigt engagerande berättelse om Jackies dygn efter mordet. Peter Sarsgaard gör en intressant karaktär som Bobby Kennedy. John Hurt i sin sista roll som Jackies präst är ytterst närvarande. Underbart att ta del av Hurts fantastiska skådespel.

Regi Pablo Larraín. Medv Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt.