Kärlek & Rock´n´Roll/Bok


En kärleksfull hyllning till två föräldrar

Man kan inte ta miste på att det är Stefan Bergs föräldrar som porträtteras i boken. Detta par som Stefan stångats med i kärlek och motgångar. 

Det hela utspelas i Malmö och Max (Stefans alter ego) pendlar mellan sin bångstyriga uppväxt och vuxenlivet.

Stefan upptäckte Keith Moon i The Who på -60-talet. Där och då bestämmer han sig för att bli trummis. Detta har påverkat Stefans liv som dokumentärfilmare och musiker.

Efter att ha studerat juridik bestämmer sig Stefan för att musiken ska bli hans liv. Efter flera försök i olika rockband tar filmskapandet över. Där finner Stefan ett uttryck som ger honom ett erkännande. Men för den skull släpper han inte sitt musicerande. Det finns där hela tiden, men inte så intensivt som de filmdokumentärer som Stefan nu kommer att göra.

Det är mycket om Stefans mamma i de olika kapitlen. Stefan har en intensiv vilja till att förstå hennes val i livet. Samtidigt har vi mammans kamp om att fortsätta leva.

Stefans pappa skildras varsamt och kärleksfullt. I kapitlet Kärlek fick jag tårar i ögonen. Liksom när Stefan gifter sig. Det beskrivs så innerligt och med så mycket värme och kärlek. Helt underbart!

Stefan Berg skriver flyhänt och underhållande. Man har svårt att tro på att det här är hans debutroman. Det är en bok som verkligen ger mersmak. Jag kunde känna igen mig i mycket av det som Stefan skriver om.

karlekorock

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s