Kärlek & Rock´n´Roll/Bok av Stefan Berg


En kärleksfull hyllning till två föräldrar

Man kan inte ta miste på att det är Stefan Bergs föräldrar som porträtteras i boken. Detta par som Stefan stångats med i kärlek och motgångar. 

Det hela utspelas i Malmö och Max (Stefans alter ego) pendlar mellan sin bångstyriga uppväxt och vuxenlivet. På -60-talet då Stefan upptäckt Keith Moon i The Who bestämmer han sig för att bli trummis. Hur det har påverkat Stefans liv idag som dokumentärfilmare och musiker är en hisnande förändring som Max går igenom.

Efter att ha studerat juridik bestämmer sig Stefan för att musiken ska bli hans liv.
Fast efter flera försök i olika rockband tar filmskapandet över. Där finner Stefan ett uttryck som ger honom ett erkännande. Men för den skull släpper han inte sitt musicerande. Det finns där hela tiden men inte så intensivt som de filmdokumentärer som Stefan nu väljer att fokusera på.

Det är mycket om Stefans mamma som vi får ta del av i de olika kapitlen. Stefans intensiva vilja till att förstå hennes val i livet och samtidigt mammans kamp om att fortsätta leva. Stefans pappa skildras varsamt och kärleksfullt. I kapitlet Kärlek fick jag tårar i ögonen. Liksom när Stefan gifter sig. Det beskrivs så innerligt och med så mycket värme och kärlek. Helt underbart!

Stefan Berg skriver flyhänt och underhållande. Man har svårt att tro på att det här är hans debutroman, en debut som verkligen ger mersmak. Jag hade inte tråkigt i detta boksällskap. Mycket beror på att jag kan spegla mig i det som Stefan skriver om. 

karlekorock

 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s