Nötknäpparen/Balett


Färgsprakande uppsättning

Det är fantastiska dansare och en enastående balett som traditionsenligt återkommer till Tivoli vartannat år. Till detta besök av Drottning Margrethe som gjort de fantasifulla kostymerna och den njutbara scenografin. 

Utsålt sedan länge på premiären och applåderna smattrade efter de hisnande akrobatiska volterna och i världsklass styva dansnumren.

Det är bara att luta sig bakåt och ta in de juliga upplevelser som kommer emot en på scenen. Det glittrar och det glimmar och in kommer de mest bedårande tåspetsdansare med sina graciösa hopp. Till Tjajkovskijs musik blir njutningen komplett.

Balletchef Peter Bo Bendixen har gjort den klassiska koreografin. Till sin hjälp har han den franska stjärndansaren Sofiane Sylve och danska Ulrik Birkkjaer. Båda dansar på San Fransisco Ballet. Här finns även dansare från Cape Town City Ballet, Semperor Ballet och Tivoli Ballet Teater

Till Tivolis 175-årsjubileum passar Nötknäpparen utmärkt. Det är ju så lustigt att det vi ser på scenen kan vi även se utanför när vi går ut från Tivolis konsertsal. Mer festligt än så kan det knappast bli nu i juletider på Tivoli. 

Nötknäpparen på Tivoli i Köpenhamn. Nov 2018.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s