Ad Astra/Film


MM
För lång och sömnig

Brad Pitt som astronauten Roy McBride gör ett riktigt bra rollporträtt. Brad växer för varje roll han gör numera. Det kan man inte påstå då han började som skådis. Då var han mer filmstjärna. 

Nu svävar Roys far Clifford McBride (Tommy Lee Jones) omkring i rymden och letar efter  liv från andra planeter. Roy får det hemliga uppdraget att finna sin far, som han själv tror är död.

Det blir en lång stjärnresa och så för oss i publiken. Sömnen gjorde sig påmind hos mig vid ett flertal tillfällen. Men det som höll mig vaken var det fantastiska fotot av svenska Hoyte van Hoytema. Bara det är värt en Oscar.

Kul att få återse Donald Sutherland som här gör en mindre roll som en medhjälpare till Roy McBride. Fast hans färd får ett snöpligt slut.

Liv Tyler gör en biroll som Roy McBrides vackra hustru som får se sin make gå helt upp i sitt liv som astronaut. Hon går i väntans tider kan man lätt säga. Roy inser sent om sider att han försummat henne.

Vill man se en meditativ film som mestadels utspelar sig i rymden bör man ta sig till närmaste biosalong som visar Ad Astra. 

Med Liv Tyler, Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s