Quick/Film


MM
Filmatiseringen av Hannes Råstams uppmärksammade bok

Jonas Karlsson som journalisten Hannes Råstam fungerar förvånansvärt bra. Annars är jag ingen vän av Jonas Karlssons skådespeleri. Men här är han helt okej. 

Någon som alltid är mer än okej är David Dencik. Han mejslar fram den ena karaktären värre än den andra. Detta sagt i positiv mening. Som Thomas Quick är han nervig och otillgänglig men även nyfiken på Hannes och hans frågor till honom. Det gör att det uppstår ett tillitsfullt förhållande dem emellan. Här blir filmen intressant och en viss spänning uppstår. Man sitter med den ständiga frågan, är Thomas Quick oskyldig till morden och har han manipulerats till att erkänna dem tidigare. Här får vi se dokument från läkare och psykologer och Hannes efterforskningar med sin kollega för att få fram sanningen.

Mikael Håfström visade tidigt att han kunde berätta en historia som var nervkittlande och berörande. Det har han gjort bäst i Ondskan, baserad på Jan Guillous bok. 

Tyvärr blir det här inte den thriller det hade kunnat bli. Det är för snällt och ointressant på vita duken. Ibland är det mer intressant att se de storslagna och vackra tagningarna över Stockholm. Speciellt på en stor bioduk som Royal i Malmö. 

Regi Mikael Håfström, Med David Dencik, Jonas Karlsson, Alba August m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s