Det muslimska problemet/Bok


Detta är en äldre bok men nog så aktuell än idag. Skrämmande aktuell, skulle jag vilja påstå! Tyvärr har den utgått från förlaget men boken måste recenseras så att ni kan försöka få tag i den. Fri tanke gav ut den 2008.

Irshad Manji är en frispråkig kvinna, som är muslim och lesbisk. Hon vill få oss att förstå hur islamisterna tänker och agerar. Irshad gör det på ett konstruktivt och informerande vis. Hon klär av hela den islamistiska tankekedjan med dess hycklande och hatiska språk.

Manji har erfarenhet av det hon berättar om och är inte dömande eller hatisk.

Då Irshad är feminist blir jag överraskad av hennes frispråkighet mot islam. Det brukar annars vara tvärtom. Det är den radikala och ortodoxa islam som Manji vill ska försvinna, då den innebär ett förtryck för alla muslimer. Manji vill att man ska se boken som ”en muslimsk röst för förändring”.

Manji tar upp hatet mot kristna och judar och även slaveriet i de muslimska länderna. Något som oftast tystas ner av traditionell massmedia.

Irshad vill att muslimer själva ska våga ifrågasätta Koranen och dess så skiftande texter där islamisterna enbart fixerar sig vid det våldsamma och hatet mot oliktänkande.

Boken är skriven på ett både spännande och kunskapsmässigt vis, vilket gör att man hela tiden vill veta mer om denna farsot som kallas islam.

Enligt Irshad måste det till ett fritt tänkande om det ska kunna bli en förändring inom islam. Det är bara muslimerna själv som kan revolutionera islam, så att den fundamentalistiska islam kan frige de miljontals muslimer, som inte vågar opponera sig mot kvinnoförtryck och kunskapsutveckling.

9789197709439_200x_det-muslimska-problemet-en-maning-till-uppriktighet-och-forandring

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s