Spring Uje Spring/Film


M

En helt onödig film

Detta är en sann historia och var först en scenversion, om den före detta popstjärnan Uje Brandelius, från proggbandet, Doktor Kosmus. Fast så som det berättas här gör att filmen hamnar i tristessens tecken.

Uje drabbas av Parkinsons och det är nog så tråkigt, men ska man göra en film om Parkinsons och Uje så bör det skildras med mer nerv och tempo, än denna sömngångaraktiga regi.

Henrik Schyffert regidebuterar, om han får fortsätta göra film så blir jag förvånad. Eller inte, då han tillhör det politiskt korrekta lägret i Stockholm. Hans pompösa och omogna skämt har även trängt sig in här. Speciellt i radioscenerna i Ring P1. Oerhört plumpt när man vill drämma till de som har sunt förnuft i sina kommentarer.

Det enda som är lite kul är inledningen. Därefter segar det sig fram som den sämsta amatörfilm. Att man fått pengar till detta projekt handlar nog mer om att man har de rätta kontakterna.

Regi Henrik Schyffert, Manus Uje Brandelius, Medverkande Uje Brandelius, Irma Schultz, Therese Hörnqvist, Bixi Brandelius, Vega Brandelius m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s