Wrath of Man/Film


MMM

Habilt hantverk inom actiongenren

Det är action så det stänker om det! Adrenalinet är på toppvarv. Spänningen håller oss fångna, men filmen kunde ha kortats.

Om man jämför med Guy Ritchies förra film Gentlemen, så är detta ett steg bakåt. Här finns inte den finess och egensinnighet som präglade Gentlemen. Där imponerades man över Ritchies sätt att göra film. Han var i en helt egen klass med sitt filmspråk.

Wrath of Man är mer av det traditionella sättet att göra actionfilm på. Det är storsläggan direkt. Inget subtilt vis att presentera figurerna eller berättelsen på.

Jason Statham gör den tysta och hemlighetsfulla mannen som tar jobb på en värdetransportbyrå. Redan i inledningen förstår vi och de anställda att det är något skumt med denna nyanställda man.

H som han kallas blir en hjälte på att bevaka värdetransporter genom deras leveransbestyckade fyrhjuling. Genom det blir han en favorit hos ägarna. Rån efter rån besegrar han på sitt våldsamma och avväpnande sätt.

Guy Ritchie har knåpat ihop en stunds underhållning där man sitter som klistrad i biofåtöljen, men inget av bestående värde, som hans tidigare filmer.

Regi Guy Ritchie
Skådespelare Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett, Rocci Williams, Jeffrey Donovan m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s