New order/Film


MMMM

Som en spark i magen

Det är brutalt och känsloladdat men aldrig spekulativt våld. Det vi ser är vad som händer runt omkring oss när man hunsar och trycker ner människor.

Tyvärr riktas hatet mot fel personer. De privata får ta smällen istället för politikerna.

Det hela börjar med att en lyxvilla stormas av vanvettiga vänsterblivna som inte har en susning mer än att de har en förstörelselusta och det allra värsta, de dödar människor som inte gjort dem något. Liknande vad som försigår i västvärldens länder idag.

Man gapar och skriker men riktar sin vrede åt fel håll. Man letar efter syndabockar men har varken kunskap eller insikt i vem som är ens riktiga fiender.

Kravallerna mot de rikas villor sker utan urskillning. Man slår åt alla håll utan att se vem som är i närheten. Förvirringen är total. Man vill enbart försöka leva upp till samma materiella standard som de samhällsmedlemmar som bor i de fina kvarteren. Girigheten är densamma som mot de som man påstår sig har förtryckt dem.

Det eskalerar till ett riktigt obehagligt drama där man dödar mer för nöjes skull än för en riktig orsak. En film där pöbeln rusar åt fel håll vilket också får dödliga konsekvenser för dem själva.

Regi Michel Franco. Medv Naian González Norvind, Fernando Cuautle, Diego Boneta, Samantha Yazareth Anaya. 

En tanke på “New order/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s