Violent night/Film


MM

Outhärdligt våld med en gnutta humor

Den finska regissören Tommy Wirkola har använt hela batteriet av köttsliga våldsscener för att skapa en våldsam jul hos den superrika familjen, som blir överfallna av ett gäng grymma och skrupelfria våldspersoner.

David Harbour som spelar Jultomten är behållningen i filmen, han är säker i sin rolltolkning som ”the real Santa Claus”. Det gör att man får småle då och då i alla hemskheterna. När han inte dricker och spyr delar han ut julklappar till de fattiga, men även de rika.

Det hela utspelar sig hos en dysfunktionell familj som ska fira jul tillsammans. Värst skadad av dem alla är deras mamma. Riktigt obehagligt att se hur störd hon är och helt i avsaknad av empati. Hennes rikedom har gjort henne totalt känsloförstörd. Det får hennes barn och barnbarn en rejäl dos av.

Hela berättelsen präglas av ett hat mot julen och jag hoppas verkligen att inga familjer tar del av denna otäcka film. Själv fick jag titta ner flera gånger, då Jultomten svingar sin köttyxa, mot gangstrarna.

 Regi Tommy Wirkola. Medv David Harbour, Beverly D’Angelo, John Leguizamo m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s