Pang i bygget/Nöjesteatern i Malmö


MMMMM

Underbar skrattfest!

Det var längesedan jag fick skratta så här mycket. Därför kan det inte bli annat än högsta betyg.

Denna uppsättning följer John Cleese originalserie Fawlty Towers, där man sammanfogat flera av de roligaste scenerna. Alla skådespelarna är perfekta i sina roller, det gör att vi skrattar igenkännande åt karaktärerna från TV-serien.

Adde Malmberg som den arga Basil, med sin likhet till John Cleese. Kalle Rydberg som spanjoren Manuel, med sina kul uttal och mimik. Båda är obetalbara i sina uppenbarelser.

Eva Rydberg, som Basils hustru Sybil är nedtonad och inte så uppskruvad, men för den skull inte mindre rolig. Ewa Roos som den döva Mrs Richards är hysteriskt kul. Här var det skratt närhelst hon uppenbarade sig. Speciellt scenerna tillsammans med Basil som hotellägaren och hans ursinne, då Mrs Richards inte satt på sin hörapparat.

Adde och Ewa Roos med assistens av Kalle Rydberg och Håkan Mohede som Majoren, gör skrattfesten total. De andra skådespelarna gjorde sitt till för att helheten blev så lyckad.

Det är stor komik från början vilket gör att skrattsalvorna kom igång direkt.

Anders Albien har översatt pjäsen och verkligen fått snurr på denna föreställning. Både i text och regi. Frågan är om det inte är hans bästa scenuppsättning. Här finns inte en död sekund, det händer saker och ting hela tiden. Succén är i hamn och bättre än så här blir det inte!

Jag rekommenderar alla att se den här föreställningen om man gillade Fawlty Towers. De följer karaktärerna till punkt och pricka och man mår mycket bra när man lämnar salongen. Grattis alla ni som gjort den här föreställningen möjlig. Det här är det roligaste jag någonsin sett på Nöjesteatern.

Foto Mikael Lindell Bolin
I rollerna Adde MalmbergEva RydbergBirgitta RydbergKalle Rydberg, Ewa RoosHåkan Mohede med flera. Manus John Cleese Översättning och regi Anders Albien.

Nöjesteatern i Malmö den 25 mars 2023

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s