Förlorade illusioner/Film av Xavier Giannoli


MMM

Balzacs roman ”Förlorade illusioner” fick sju priser på den franska Césargalan, helt felriktat då det här är inte mer än en genomsnittlig film, som knappt klarar ett godkänt betyg.

Det är påkostat och överväldigande med sitt eleganta foto och miljöer, men något saknas i detta franska ”mästerverk”.

Lucien Chardon (Benjamin Voisin) är en drivande poet som vill bort från sin landsbygd och vidare til Paris. Han får hjälp av en förmögen kvinna, Louise (Cécile de France) som är adelsdam och förtjust i Lucien. Här verkar vägen kantad till en karriär, som lovande poet. Fast ödet vill annorlunda.

Lucien får snart se sig sträva efter mat och husrum. Fast lyckan vänder då han accepterar att skriva för en dagstidning som inte skyr några medel då det gäller att fabricera nyheter eller recensioner. Lite som vår gammelmedia. Fast här går man ännu längre och tar emot mutor så att teaterdirektörer ska få den recension som de beställt. Allt sköljs ner med champagne, fina viner och lättsinniga damer.

Ett stycke underhållning som inte ger det djup och eftertanke som jag hade hoppats på.

Regi Xavier Giannoli | Skådespelare Cécile de France, Gérard Depardieu, André Marcon, Jeanne Balibar, Xavier Dolan, Vincent Lacoste, Benjamin Voisin, Louis-Do de Lencquesaing, Michèle Clément, Jean-Paul Bordes, Arnaud Toussaint m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s