Nyår/Songkran i Thailand/2018


Songkran är Thailands nyår. Det firas i en vecka i Pattaya genom att man häller vatten på varandra. Under Songkran dör många och speciellt i trafiken. Där är det livsfarligt att vistas under den har perioden.

I Bangkok är firandet endast tre dagar och det räcker mer än väl. Själv fick jag spannar med vatten över mig då jag åkte Songthaew, den lokala öppna bussen. Humöret sänktes direkt. Speciellt om man är på väg till en restaurang.

Bangkok Post publicerar varje dag hur många som dött i Thailand under Songkran. Skrämmande läsning och man undrar varför detta fortfarande får fortgå. Det stavas pengar!

Mängder av turister kommer hit då de finner det kul att springa runt med stora vattenkanoner under armen och spruta ner allt och alla.

Under den sista dagen i Pattaya var det helt hysteriskt. Jag utmanande ödet och cyklade ner till city. Längs alla vägar var det kantat med stora lastbilar, fyllda med vatten, där man pumpade ut kraftiga vattenkanoner mot bilister, motorcyklar och cyklister.

Jag hade preparerat mig med regnjacka och badbyxor under mina shorts, samt linne och keps.
Det tog inte lång tid förrän jag var genomblöt.
Glad var jag när jag kom ner på stranden och kunde torka mina kläder.
Hemfärden var som om himlen hade öppnat sig. Jag blev också nerkletad med parfymerad kalk i ansiktet.

En ceremoni som började vänligt genom att man lätt stänkte vatten på varandra och önskade varandra ett gott nytt år.
Den har sedan länge förvandlats till ett kommersiellt jippo, helt utan gränser!

Foto Johnny Månsson

2 reaktioner till “Nyår/Songkran i Thailand/2018

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s