Maneter åldras baklänges/Bok av Nicklas Brendborg


En utmanade bok av blott 25-åriga molekylärbiologen Nicklas Brendborg.

Med sina teorier och faktaunderlag driver han tesen att vi kan bli äldre genom att tänka på vad vi äter samt ta vitaminer som ger oss det dagliga innehållet av livsnödvändig näring.

Nicklas har också bevis för att Blodgivare lever längre och att Feber och förkylning kan förfölja dig livet ut, samt hur viktigt det är att vi tvättar våra händer ofta.

Hela boken präglas av tankar och experiment som kan vara nog så krångliga att ta till sig eller att förstå. Man bör nog ha ett stort intresse för molekylärbiologi för att finna boken riktigt intressant.

För min del blev jag övertygad om att jag är på rätt väg då jag intar vitaminerna Zink, D, Magnesium samt Selen och C dagligen.

4 reaktioner till “Maneter åldras baklänges/Bok av Nicklas Brendborg

 1. Jag har inte läst boken men hört talas om den, men det framgår inte något om maneternas roll i det hela? Sedan är så klart vitaminer och mineraler i pillerform inte det allra bästa hälsomässigt, vilket alternativhälsan gärna påpekar, och det är också stor skillnad på kvalitet, renhet, dos och innehåll i olika fabrikat, en hel djungel att orientera sig i. För att inte tala om alla dessa (”hållbara”) stora förpackningar som mest är till en fjärdedel fulla. Bedrägeri är den enda genomgående faktorn, liksom ständig förvirring i synsätt – Agnes Wold skulle t ex inte rekommendera handtvätt..

  Gillad av 1 person

  1. Nicklas betonar att vitaminerna enbart ska vara ett komplement till den dagliga kosten. Vitaminers kvalitet går han inte in på men man får hoppas att de som är intresserade kollar noga upp dess kvalitet. I avsnittet om handtvätt tar det sin början i hur vi har kunnat undvika smitta och infektioner genom att man på sjukhus började vara noga med handtvätt. Infektioner gör att vi åldras snabbare. Men som Nicklas avslutar, ” Det är viktigt för oss människor att ha en mening. De människor som lever längst engagerar sig i världen och fortsätter ta på sig olika uppgifter under livets gång.”

   Gilla

 2. Hälsoteorier fungerar på ett cirkelresonemang och har alltid gjort. Det man tror stenhårt på, kommer oftare att fungera än det man inte tror på. Hela hemligheten med alla trosriktningar och filosofier. Därför påstår jag inte att det inte fungerar. För det gör det faktiskt på ett rätt komplicerat sätt, Så länge man inte överdoserar.

  Gilla

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s