Himmlers Sverige/Bok av Lennart Westerberg


En välunderbyggd faktabok

Lennart Westerberg har gått grundligt tillväga. Alla som varit behjälpliga med fakta redovisar han i slutet på boken. Den som förväntar sig en spänningsladdad bok har valt fel bok. Det här är en ren historiebok.

Intressant är vilket stort intresse Himmler hade av Sverige. Vi får följa hans väg från hans enträgna sätt att vilja etablera sig i Sverige, till då han i krigets slutskede blev behjälplig, med de vita bussarna. En intressant vändning, för en högutbildad och beläst person.

Himmler värnade mycket om våra gamla runskrifter, samt den ariska rasen, som han såg som stark i Sverige. Himmler gjorde även egna arkeologiska utgrävningar, om den germanska forntiden i Sverige.

Den världskända forskningsresanden Sven Hedin var nära vän till både Hitler och Himmler. Ett Sven Hedin-institut fanns i slottet Mittersill, nära Salzburg.

De båda var intresserade av Hedins forskning om inre Asien och Tibet, samt för att bevisa det tyska folkets germansk-nordiska ursprung.

Sven Hedin var en stark motståndare till Sovjet och trodde på att tyskarna skulle kunna besegra kommunismen. Han var helt övertygad om att Adolf Hitler skulle kunna klara uppdraget. Hitler var i sin tur en stor beundrare av Sven Hedin och hans böcker. Sedan sin ungdom hade Hitler uppskattat Sven Hedins böcker.

Himmler hade en enorm makt som armégruppchef för SS. Han ville skapa ”det nordiska blodets” hem i Sverige. Här fanns flera hängivna nationalsocialister och där kom Himmlers infiltration till nytta.

Himmler kunde göra vad han ville då han var utnämnd till armegruppchef två gånger av Hitler. Med Himmlers vurm för Sverige kunde Bernadotte förmå honom till att benåda de dödsdömda svenskarna i tyskt fängelse, och med hjälp av de vita bussarna, få ut judarna ur koncentrationslägerna.

Boken är så faktaspäckad att man inte tycks sakna något om Himmlers framfart, om att få Sverige som bundsförvant, i det stortyska riket.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s