Miss Saigon/Musikal


MMM
Visuellt tilltalande!
Malmö Opera

Vackert, njutbart och gripande.

Vi överväldigas direkt av mycket aktivitet på scenen med dansnummer och kulörta färgsjok. Men det blir mer yta än innehåll.

Det är först när de riktigt dramatiska scenerna mellan solisterna som det tar fart och det börjar bli intressant. Det sker inte förrän i slutet av första akten.
Andra akten öppnar upp starkare och mer drivet genom den spänning som byggts upp i kärlekshistorien mellan Kim och Chris.

Medan Kim lider genom att vara tvingad till att prostituera sig i Bangkok har Chris gift sig i Atlanta. Men båda längtar efter varandra. En vietnamesisk officer (Thuy) försöker sätta krokben för deras lycka genom att tvinga Kim att gifta sig med honom. Hon vägrar och utgången blir ödesdiger.

Li-Tong Hsu som Kim är uppsättningens stjärna. Hon sjunger och agerar så bra som man kan begära och hennes svenska är fantastisk. Detta med tanke på att hon lärt sig sjunga på svenska för rollen och är holländska med kinesisk bakgrund. Hon bor numera i Shanghai där hon är popstjärna, skådis och har egen TV-show.

Philip Jalmelid som Chris gör ett starkt porträtt av den desperata soldaten som slits mellan sin amerikanska fru Ellen och Kim.
Cecilie Nerfont Thorgersen har mejslat fram ”The all American wife” trovärdigt.
Dan Ekborg som Engineer är mer entertainer än skådespelare här men gör det han ska och sjunger hyfsat.
Rommel Singson gestaltar ett starkt krutpaket som Thuy och det är en obehaglig figur.
Oscar Pierrou Lindén som Chis vän John är en stabil och habil aktör med en bra sångröst.

Lägg där till en välgjord scenografi av Martin Chocholousek och sprakande kostymer av Annsofi Nyberg.

Miss Saigon, Malmö Opera 130830Miss Saigon, Malmö Opera 130830
Fotograf: Malin Arnesson
Musik Claude-Michel Schönberg, Text Alain Boublil ochRichard Maltby jr, Översättare Rikard Bergqvist, Scenografi Martin Chocholousek, Ljusdesign Jesper Kongshaug, Ljuddesign Nick Lidster för Autograph, Kostym Annsofi Nyberg, Koreografi Roger Lybeck, Regi Ronny Danielsson, Dirigent Mats Rondin
Medv Dan Ekborg, Li-Tong Hsu, Philip Jalmelid, Cecilie Nerfont Thorgersen, Oscar Pierrou Lindén m fl Malmö Operakör, Lunds dans- och musikalgymnasium. Premiär den 6 sep 2013

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s