Hallåhallå


MM
Ingen Masjävlar
Regi Maria Blom
Medv Maria Sid, Johan Holmberg, Ann Petrén, Carl Jacobson, Tina Råborg m fl Svensk/Komedi

Hallåhallå är långt ifrån den komedi som Maria Blom levererade som hette Masjävlar. Då skrattade man hjärtligt och igenkännande. Nu ler man mest i mjugg och undrar vad Maria Blom vill säga med den här filmen.

Allt utspelas i kalla Falun där Disa (Maria Sid) arbetar nattskift på lasarettet som undersköterska. Som tur är arbetar även Ann Petréns karaktär där och så fort hon öppnar truten blir det kul. Annars är det här en verklig mellanfilm av Maria Blom.

Disa lever ensam med sina två små barn och är så asocial så hennes barn till och med ifrågasätter om hon han några vänner. Dessutom är Disa tråkig i både uppsyn och beteende.

Olika scener utspelar sig i det till synes trista vardagslivet i Falun och filmen spretar åt olika håll utan att riktigt veta vart den är på väg.

En manlig attraktiv bibliotekarie visar Disa uppskattning och snart börjar Disa fundera på om bibliotekarien menar allvar med sina närmanden till henne.

Alla Disa träffar på försöker uppmuntra henne att gå vidare med sitt liv även om hennes före detta man funnit en annan kvinna. Men det blir bara tillfälliga lyckoglimtar.

Så är även filmen, små skratt här och där och knappast något man kommer att minnas när filmen lämnat repertoaren.

 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s