Carrie/Amerikansk film


MMM
Kuslig men sevärd för budskapet

Jag har inte sett originalet av Carrie så jag kan inte bedöma om denna nyversion är bättre eller sämre. Däremot så rekommenderar jag Carrie även för icke skräckfanatiker, vilken kategori jag själv tillhör.

Det finns bra filmer inom alla kategorier och en annan skräckfilm som jag kan rekommendera är Exorcisten.
Då det gäller Carrie så har den ett viktigt tema, mobbning. Själv har jag aldrig förstått hur unga människor kan ägna sig åt denna terror mot sina klasskamrater. I Carrie gestaltas den mycket talande. Så även de kristna fanatikerna.

Julianne Moore spelar en djupt religiös kvinna som helt har missförstått Jesus budskap men tvingar sin religiösa fanatism på sin dotter Carrie.

Cloë Grace Moretz har ett tillbakahållet kroppsspråk och en förfulning av sitt ansikte vilket är orsaken av åratals förtryck från sin mamma.
Egentligen är Carrie White en attraktiv och begåvad tjej som man får se glimtar av men de försvinner lika fort som de glimmar till. Därför är det extra glädjande att Carrie lyckas att ta tag i sin mammas hysteri och även ge sina klasskamrater en läxa som heter duga.

Stephen King som skrivit boken som filmen är baserad på tar ofta upp alldagliga men väsentliga ämnen, som han sedan vrider till och ger ett skräckinjagande intryck.

Regissör Kimberly Peirce
Skådespelare Chloe Grace Moretz, Judy Greer, Julianne Moore, Gabriella Wilde, Alex Russel, Portia Doubleday, Max Topplin m fl
Skräck/thriller/Amerikansk

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s