Tusen bitar/Film


MMMM
Ett ärligt och medkännande porträtt

Magnus Gertten och Stefan Berg har lyckats igen! Samma handlag som gjorde deras Rolling Like a Stone till en stor framgång återfinns i Tusen bitar. Vi får en osminkad och gripande skildring av Björn Afzelius liv.

Att Björn hade så många kvinnor och betedde sig som den värsta rockidol på sina turnéer var en nyhet för mig. Björn ville aldrig tala om sitt privatliv vid de tillfällen då jag intervjuade honom. Enbart det professionella musikerlivet fick jag ställa frågor om. Men Björn var alltid generös och ärlig i de möten som vi hade. Att ta med mina vänner på hans konserter var en självklarhet för Björn.

En problematisk barndom återspeglas i flera av Björns sånger.  Det visar dokumentären upp på ett inkännande och känsligt vis.

Märkligt nog så var Björn inte älskad av vänstern i kulturkretsar i Sverige, men han hade folkets kärlek i hela Norden. Inte många kan stoltsera med att ha haft ett av de största publikrekorden på Roskildefestivalen och fått pris som bästa artist i Danmark. Då ska man betänka att det var i konkurrens med George Michael och Phil Collins.

En film för alla musikvänner. Oavsett om man var fan av Björn Afzelius eller inte. Det här går direkt till hjärtat.

Regi Magnus Gertten och Stefan Berg
Medv Mikael Wiehe, Marianne Lindberg De Geer m fl
Dokumentär/Svensk

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s