Olympen/Artisterna, publiken, betongen/Bok


Fantastiskt kul läsning för alla som besökte Olympen

Själv var jag där flera gånger och lustigt nog med på en bild 1972 då Alice Cooper gjorde sin första och enda Sverigespelning. Man hade till och med satt in speciella Alice Cooper-tåg från Stockholm.

Jag stod längst fram och plåtade, vilket hade den förmånen att Alice slängde ner en öl till mig och körde runt med en värja i mitt då axellånga hår. Mindre kul var det när han tog fram sin långa boaorm framför ansiktet på mig.

Anekdoter finns det gott om i denna gedigna bok av f d nöjesjournalisten Sven Lindström. När jag arbetade som nöjesjournalist på Kvällsposten -85, fanns Sven på Sydsvenskan. När Sven nu betar av alla de artister som spelat på Olympen i Lund så gör han det rejält. De digra fotomaterialet blandas med personliga minnen av folk som var på plats samt den tidens recensenters intryck.

Jag vill påstå att det är en oumbärlig bok för oss som under sjuttio och åttiotalet besökte detta betongpalats. Här fick vi se alla våra favoritartister. Ett stort tack till Julius Malmström som gjorde det möjligt. 

olympen

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s