JILL/Musikshow


MMMM
Superproffsig show
Malmö Opera, Den 31 mars 2015

Ingen lär bli besviken på Jills underhållande stil. Från första anslaget sätter Jill ribban. Hög volym, fräck inledning och mycket bra sång. 

Jill har skrivet manus ihop med regissören Hans Marklund. Tyvärr känns det inte alltid så ärligt och lite väl styltat. Jag tror Jill hade vunnit mer på att improvisera efter stundens ingivelse. Annars överraskade Jill rejält då hennes konsert på Malmöfestivalen var en besvikelse. Det är så här Jill Johnson ska låta! Allt stämde och med ett mycket bra sound! Lägg därtill en bra ljussättning, häftig koreografi, duktiga dansare, som även kan köra.

Åtta snygga kreationer av Lars Wallin varvade Jill med ett låturval som kan få den mest kräsna besökare att hisna. Hon blandade friskt mellan sina olika stilar. Schlager, country, blues, rock och storbandsjazz.
Hennes tolkning av Springsteens No Surrender blev min favorit. Jill gör låten till hennes och det är en stor bedrift. Men hon hade god hjälp av ett mycket kompetent band. Främst gitarristen Göran Eriksson på både akustisk- och elgitarr. När han gled på strängarna på sin akustiska gitarr till Jills sång, visade han sin gedigna kompetens. Göran och gitarristen Roger Gustafsson varvade på slide och njutningen blev fulländad av Johan Gullbos keyboard.

Inte konstigt att lampan lyste röd på Jills premiär på Malmö Opera. Antagligen kommer den att göra det under hela påsken. 

jilljohnson_7

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s