S:t Vincent


MMM
Bill Murray som sur gammal gubbe

Vincent (Bill Murray) har helt tappat livslusten och lever från dag till dag med sprit, cigaretter och en polsk strippa. En dag kommer en liten pojke (Oliver) in i hans liv. Oliver får Vincent till att börja bry sig om sin omgivning, på ett sätt som han inte gjort tidigare. 

Denna 12-åriga granne ser en fadersfigur i Vincent och börjar nysta i hans förflutna. Ett förflutet som visar fram en man som är så sargad av sin bakgrund att han börjat ta till flaskan. Av detta stoff gör Oliver (Jaeden Lieberher) en hjärtskärande skolberättelse. Hans mamma som spelas av Melissa McCarthy är en stor naturbegåvning. Deras samspel lyser. Liksom Jaedens spel mot de övriga aktörerna. Naomi Watts är suverän med sin polska brytning och gestaltar strippan träffsäkert och helskönt. Bill Murray är som klippt och skuren som mannen på dekis.

En dramakomedi om livets utsatthet som plötsligt kan vända till en solskenshistoria. Ha en näsduk till hands för det tårgripande slutet.

Regi Theodore Melfi, Medv Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Chris O’Dowd

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s