Tony Bennett & Lady Gaga/Jazzshow


MMMM
Återigen fick vi vara med om en magisk kväll på Planen i Tivoli. Nu med legenden Tony Bennett och popdivan Lady Gaga. Allt i jazzens tecken.

Inte direkt min genre men måste erkänna att detta framfördes så elegant och sofistikerat att även jag smalt i sommarkvällen. Fast det var småkallt. Men fullpackat som sig bör då världsartister kommer till Tivoli.

Paret Tony Bennett och Lady Gaga drar både unga och gamla med denna udda artistkonstellation. Lady Gaga är snyggt och vågat klädd i stiliga kreationer. Hon drar sig inte för att visa både bröst och bak i sina genomskinliga klänningar.
När det kommer till sången blir jag ytterst förvånad att Gaga behärskar jazzen så säkert. Inte ett dugg sämre än ikonen Tony Bennett. Lady Gaga tog sig an Chers, Bang Bang (My Baby Shot Me Down) och Richard Rogers, Bewitched, Bothered & Bewildered på ett underhållande och eget sätt.

Tony Bennets solonummer av Charlie Chaplins Smile och For Once In my Life var intressanta tolkningar, men i Solitude av Duke Ellington visade Tony att han fortfarande har mycket att ge som sångare. Att han kan gå så högt upp i tonläge och hålla tonerna så länge var imponerande. Fast en del nummer kunde man lämnat därhän. De kändes som transportsträckor och fick en att börja se upp i himlen.

Ett imponerande musikaliskt band backade de båda världsartisterna.

Tony+Bennett++Lady+Gaga+Grammy

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s