Jag är Ingrid/Film


MMMM
Ett fantastiskt fascinerande och rörande porträtt

Alicia Vikander gör Ingrid Bergmans röst riktigt bra. Lugnt och balanserat berättar hon som om hon talar direkt till betraktaren. Det gör att man får en familjär känsla. Som om man tillhörde familjen. 

Hela dokumentären är gjord med känsla och kärlek av Stig Björkman.
Stig fick uppslaget av Ingrids dotter, Isabella Rossellini. Inslaget där Isabella medverkar med Liv Ullman och Sigourney Weaver är avslappnat framställt. Kvinnorna berättar om sina möten med Ingrid Bergman. Alla vittnar om vilken underbar människa hon var att arbeta med. Så tyckte de även i Hollywood där Ingrid blev en stor stjärna genom filmer som Casablanca, Anastasia, Gasljus och Klockorna i St. Mary. Än idag rankas Ingrid som en av Hollywoods största stjärnor genom tiderna. Ingrids film med Ingmar Bergman som resulterade i Höstsonaten visade sig bli en av hennes starkaste rollporträtt. Som sista filmroll fick vi se henne som premiärministern Golda Meir.

Dokumentären är upplagd kronologiskt och mycket intressant hela vägen fram till det bittra slutet. Vi får även ta del av rikliga hemma hos reportage, då Ingrid själv filmade mycket. Hennes rastlöshet att vara hemmafru ledde till att hon var frånvarande mycket under barnens uppväxt. Något som de då fann smärtsamt och ledsamt. Men att ständigt agera och att vara på väg var som livsluft för Ingrid Bergman. Man och barn kom i andra hand. Som för de flesta artister.

Skådespelare Ingrid Bergman, Liv Ullman, Sigourney Weaver, Isabella Rossellini, Pia Lindström, Roberto Rossellini m fl

2 reaktioner till “Jag är Ingrid/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s