Så ock på jorden/Svensk film


MM
Ett idolporträtt av Frida Hallgren

Kay Pollak som gjorde Såsom i himmelen till en sådan underbar film har här kapitalt misslyckats. Han har gjort misstaget att följa upp sin största succé någonsin. Av det blev det ett mischmasch som man knappt orkar se färdigt. 

Det är tråkigt att skriva denna recension då jag alltid varit förtjust i Kay Pollaks filmer, men den här borde han inte ha gjort. Det finns inte tillstymmelse till manus och det verkar som en ren improvisationsfilm som bara tröttar ut tittarna. När improvisationerna tar slut är man glad att få gå ut ur biosalongen. Det här var inte givande, tankeväckande eller upplyftande. Enda ljuspunkten är Frida Hallgren som kameran älskar. Samt en del vackert komponerande översiktsbilder.

Kay och Carin Pollak har försökt sig på en fortsättning på den underbara och fantastiska historia som Såsom i himmelen var. Istället får vi överspel av aktörerna och en berättelse som man inte vet vart den är på väg. Människorna springer runt som yra höns och verkar bara vänta på att få regi och ett riktigt manus. Det här är ett typiskt exempel på att man inte gör en del två av en succé.

Regi Kay Pollak, I rollerna Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Niklas Falk, Lennart Jähkel, Thomas Hanzon m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s