He named me Malala/film


MMM

Intressant men tar inte avstånd från islam

Allas älskling, Malala Yousafzai, som sköts 2012 i huvudet av en taliban, har nu filmatiserats. Den är informativ med fina animerade inslag, om denna begåvade 16-åring. 

Vad jag inte förstår är hur denna kämpe mot förtryck kan predika islam och klä sig med slöja och traditionsenlig islamklädsel. Malala bor numera i Birmingham (på grund av säkerhetsskäl) med hela sin familj. Hon skulle kunna ha varit en förebild för alla islams kvinnor genom att kasta slöjan och klä sig som en normal tonåring. Istället går hon i sin okunniga mors fotspår då det gäller klädsel. Hennes mamma tycker även att Malala ska titta ner då det är män i närheten. Så indoktrinerad är mamman och hon kan inte gå ut utan flera meter tyg lindat om sig. Malalas pappa vill också att Malala bär slöja. Han som påstår sig kämpa mot förtryck av alla de slag. De visar sig alla vara hängivna islam och går regelbundet till Moskén. Skrämmande att se och media vågar knappast andas om islamklädselen.

Malala är en intelligent och kunskapstörstig tonåring som blivit indoktrinerad av islam men kämpar för kvinnors rätt till utbildning. För det är hon värd all respekt!

Regi Davis Guggenheim. Medv Malala Yousafzai, Ziaddun Yousafsai, Toor Pekal Yousafzai.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s