The hateful eight/film av Quentin Tarantino


MM
Stora förväntningar grusas

Det är Tarantinos åttonde film men inget att rekommendera. Det hela utspelar sig mestadels i en stuga där det pratas och pratas och pratas. Det tar aldrig slut och det pågår under tre timmar!

Dessförinnan får vi se på långsamma tagningar i ett kallt och snöigt Wyoming. Meditativt så det förslår. Fast ingen spänning i bildberättandet. En diligens kommer åkande och en man (Samuel L Jackson) som blivit av med sin häst ber om skjuts. Passagerna (Kurt Russell och Jennifer Jason Leigh) är mer än misstänksamma. Färden går mot stugan dit flera udda existenser har samlats. Den ena mer misstänksam än den andra. Efter allt prat börjar det igenkännande Tarantinovåldet. Här våldsammare  än vanligt.

Man måste vara en inbiten Tarantinoälskare för att orka se det här spektaklet. Jag hade gärna lämnat innan filmen var slut. Inte ens Ennio Morricones musik överraskar.

Regi Quentin Tarantino. Medv Samuel L Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Damien Bechir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s