Marguerite/FranskTjeckisk film


MMM
Fascinerande rollporträtt 

Kvinnan som lever genom operans värld men inser inte sin egen begränsning som sångerska. 

Catherine Frot gör en paradroll som den udda, livsglada och stenrika baronessan som tror hon ska bli en stor världsstjärna. Man kan lätt tycka synd om henne då alla skrattar bakom hennes rygg. Men lika lätt att bli avundsjuk då hon innehar en sådan livsaptit. Fast Marguerite Dumont sjunger som en kråka och så falskt att man lider varje gång hon öppnar munnen tycker man om henne. Filmen lever på hennes utstrålning och rolltolkning och det är som mest intressant då Catherine Frot är i bild. Hon är ett med sin roll. Desto mer intressant då denna kvinna har levat och verkat i Paris 1920-tal.

Marguerite Dumont trivs lika bra hos de udda avantgardisterna som i sitt borgerliga hem. Detta förargar de mest konservativa. Det berör inte Marguerite som fortsätter gå sin egen väg. Tills en dag då hon blir varse om sin begränsade röst. 

Regi Xavier Giannoli, Medv Catherine Frot, André Marcon, Michel Fau, Christa Théret, Denis Mpunga m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s