MMMM
Mästerligt 
skådespeleri 

Under 1950/60-talet i USA var det flera i Hollywood som inte fick fortsätta med sitt yrke då de var medlemmar eller sympatiserade med kommunismen. Manusförfattaren Dalton Trumbo var en av dem. Han stod just då på toppen av sin karriär med flera succémanus.

Det som kallades oamerikansk verksamhet blev till slut ett skämt då inga av de som var åtalade hotade USA. De var alla stora amerikavänner och ville bara ha mer inflytande inom filmindustrin. Men även andra yrkesgrupper blev drabbade. Flera hamnade i ekonomisk knipa och blev misstänkliggjorda.
Ungefär som i Sverige idag där de som sympatiserar med Sverigedemokraterna blir uthängda som de värsta rasister och mister sina jobb och vänner.

Det är en fantastisk prestation av Bryan Cranston och en klar Oscarsnominering.

Regi Jay Roach. Medv Bryan Cranston, Diane Ladd, Helen Mirren, John Goodman.