Det ljuva livet på CLUB TROCADERO/Bok


Malmös häftigaste nattklubb 

Det dekadenta nöjeslivet frodades på nöjespalatset Trocadero. Hit gick man för att slippa det trista och grå Malmö. Martin Theander beskriver träffsäkert hur det var i avsnittet ”Alla snubbar vill ju vara katt”. På Hotell Tunneln var det dragshow och glitter som gällde mellan 1979-84. 

Alla som tillbringade sina kvällar på ”Troccan” tycker säkert att fotoboken är en guldgruva. Den är så fullproppad med bilder och anekdoter att ingen kan var missnöjd som befunnit sig på Trocadero.

Lars Hector berättar själv om hur allt startade och det tragiska slutet då han fick tillbringa Nyårsafton 1983 bakom galler. Men Lars tog senare igen den trista händelsen. Då han blev frisläppt kunde han fira på riktigt.

Många var artisterna som både uppträdde och besökte Trocadero. Kal P Dal ”rockade röven av bögarna”. Bernt Staf ville mest prata politik och då med trätofflor på. Jag har en skuld där då det var jag som inspirerade Hector till att ta dit honom. Ingen vidare succé på ett ställe som Troccan. Men desto större succé hade ”Dragkedjan”. Dragshowgruppen som underhöll så ofta att de blev som inventarier. De var mycket omtyckta med danska balettmästaren Svend Bunch i spetsen.

Svend var även verksam som koreograf på Malmö och Norrköping/Linköpings Stadsteater. Jag lärde känna Svend i Norrköping -74 då jag gick på skådespelarutbildning. Gjorde min praktik på de båda stadsteatrarna i Carl Jonas Love Almqvists, Drottningens juvelsmycke.

Tommy Körberg var en annan omtyckt artist som trivdes på Trocadero. De flesta artister hamnade där på sina Malmöbesök. Till och med Björn Borg och Frank Andersson hittade dit. Liksom Malmös stolthet Anita Ekberg.

Boken innehåller hundrafemtio sidors fotosafari med Lars Hector som ciceron. Han fortsätter på den medföljande dvdn. Där medverkar även Trocaderos artister samt Anita Lindblom

8570027-origpic-d78fbbJag minns med glädje dessa år och blev förärad nedanstående frikort.

 

 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s