Hairspray/Musikal


MMMM
Mycket underhållande med häftigt svängig musik

Att Hairspray skulle vara så här bra hade jag aldrig kunnat tänka mig. Det är non stop underhållning med den ena hiten efter den andra. Det är svårt att sitta still till så bra musik. Som en jukebox  från början av -60-talet. Dessutom är det kul dialog. 

Regissören Anders Albien vet precis var han ska lägga krutet. Tillsammans med koreografen Tim Zimmerman har de kanske skapat årets bästa musikal. Här är inte en död minut. Allt flyter på och artisterna är perfekt utvalda. Ett riktigt fynd är Nanna Rossen i huvudrollen som Tracy Turnblad. Den överviktiga tonåringen som inget hellre vill än att dansa och sjunga. Nanna Rossen är enbart 19 år men agerar och sjunger som en fullvuxen aktör. Här i Baltimore, Maryland i hennes fattiga miljö tar hon kampen som Tracy och överraskar oss alla. Fast hon har både sin ”mamma” och andra emot sig.

Motownsoundet vibrerar i hela kroppen men man får nöja sig med att sitta och digga i teaterfåtöljen. Dessa begåvade dansare och sångare gör jobbet fullt ut. Även orkestern glänser med sitt sound.

En musikal som alla borde ta del av om man är intresserad av god och positiv underhållning. 

Hairspray  3/2016
Fotograf Miklos Szabo

Instruktør Anders Albien, Kapelmester Lars Danielsson, Koreograf Tim Zimmermann
Cast: Silas Holst, Martin Brygmann, Lene Nystrøm, Caroline Henderson, Julie Zangenberg, Johannes Nymark, Jesper Lohmann, Jean Michel, Simone Cameron, Sophie Ziedoy, Jaleesa Johnson m.fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s