Maten som lyfter humör och energi är underrubriken på denna bok. Det utlovar kostrådgivare Ulrika Hoffer genom sina recept och tips.  Det handlar om att sätta hjärna och humör i fokus.

Med ett inspirerande förord redogör Ulrika för hur hon tidigare var trött och hängig. Då hon skiftade mat kom livslusten och glädjen tillbaka. Det skedde genom att Ulrika rensade ut socker, mjölk- och mjölmat. Det blev mer grönsaker och fisk. Mackor försvann och ersattes av nötter och smoothies.

Ulrika fick hela familjen att ändra sina kostvanor sedan äldste sonen fått mjölkproteinallergi. Genom att tillföra rätt näring i form av tillräckligt med protein, sunda fetter och grönsaker förändras humör och livslust. Detta ledde till att Ulrika fördjupade sig inom hur vi påverkas av det vi äter eller inte äter.

De recept vi får ta del av är råvaror som innehåller näringsämnen som har en effekt på hur vi psykiskt mår och tillför oss energi. Maten är enkel och tillgänglig och inbjuder till att lagas.

Good-mood-food