Kim – den skalliga primadonnan/Film av Fredrik Egerstrand


MMM
Naket och utlämnande

Kim Anderzon var en karismatisk skådespelerska vilket jag kan intyga efter möte med henne på 1970-talet. Vi brukade gå till samma vattenhål då jag bodde i Stockholm. 

Kims stora succé blev när hon äntrade rollen En kvinna på hennes älskade Pistolteatern. Själv försökte jag mig på scenens tiljor samtidigt men fick se mig slagen med hästlängder av denna virtuosa skådis. Hon var en mästare på att improvisera och kasta sig ut i det okända. Detta intygar flera av hennes vänner i filmen. Lite väl teatraliskt då Johan Rabaeus ska berätta. Är han berusad eller kanske bara euforisk?

Det är en sprudlande Kim vi får se i de scenavsnitt som visas upp. Desto tråkigare när vi får ta del av hennes cancervård och hur Kim tacklar sin sjukdom. Fast jag är full av beundran om hur väl hon klarar av att leva efter att hon vet att döden väntar runt hörnet.

Det har blivit en film för de närmast sörjande och de som är riktigt intresserade av teaterns magi. Själv minns jag mina stapplande år som skådis i Stockholm när jag ser filmen. Mina vännor Thomas och Michael Segerström som också tog sig från Malmös trista industristad lyckades riktigt bra. 

Regi Fredrik Egerstrand, Tintin Anderzon. Medv Kim Anderzon, Krister Henriksson, Judith Hollander, Johan Rabaeus.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s