Barnmorskan/Film


MMM
Catherine Deneuve som sybarit

Cathrine Deneuve imponerar. Det är en njutning att se när hon tar för sig på sitt galanta vis. Som motspelerska har hon en skådespelerska av rang, Catherine Frot.
Deras öden sammanflätas då Béatrice har en hemlighet att anförtro Claire.

Det blir en uppvisning av gott skådespeleri och en stund av förståelse mellan två så vitt skilda kvinnor. Claire (Catherine Frot) är en hängiven barnmorska som inget hellre vill än att hjälpa barn till världen. Béatrice (Cathrine Deneuve) vill njuta av dagens vin och gärna en köttbit till det. Plus cigaretter. Claire ser med avsky hur Béatrice missbrukar sin kropp. För Claire gäller en hälsosam livsstil.

Men det är deras samtal som hamnar i fokus. Efter att inte setts på 30 år vill Béatrice ställa till rätta vad hon fördärvade då Claire var liten. Detta är inget som Claire är intresserad av. Men till slut ger Claire med sig och inser hur viktig deras relation är.

En tankeväckande film om att man inte ska förringa en människa förrän man lyssnat in vad den personen har att berätta. En konst som är nog så svår för de flesta. Här handlar det om att släppa sin rädsla och ha tillit till sin medmänniska. 

Regi Martin Provost. Medv Catherine Frot, Catherine Deneuve, Olivier Gourmet, Quentin Delmaire, m fl.

2 reaktioner till “Barnmorskan/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s