Tillbaka till Montauk/Film


MMM
Stellan Skarsgård glänser

Filmen öppnar med en närbild där Stellan sitter och läser ur en bok. Vi får se prov på skådespelarekonst på hög nivå, med inlevelse och känsla för sitt material. 

Stellan spelar succéförfattaren Max Zorn, bosatt i Berlin, men nu på en framgångsrik föreläsningsturné i New York. Max har sin kvinna Klara här men plötsligt så dyker en tidigare kvinna upp som Max haft ett förhållande med. Rebecca porträtteras i boken och är nu uppburen advokat i New York. Max känner att han måste bara få se henne igen. Motvilligt går Rebecca med på ett möte vilket får oanade konsekvenser för dem båda. Max förhållande men Klara sätts nu i gungning.

Volker Schlöndorff, mest känd för sin fantastiska filmatisering av Günther Grass roman Blecktrumman, har skapat en vuxenfilm om att leva i nuet. Men också dess bittra eftersmak. Om hur saker och ting ändras när vi åldras och om hur vi förhåller oss till dem.

Regi Volker Schlöndorff. Medv Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Susanne Wolff, Niels Arestrup. Regi: Volker Schlöndorff. Medv Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Susanne Wolff, Niels Arestrup.

En tanke på “Tillbaka till Montauk/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s