LORRY, Det tragiska glädjepalatset/Ett nöjesimperiums uppgång och fall/Bok


En bok för nostalgiska stockholmare

När man hör namnet Lorry så tänker nog många på det komiska TV-programmet som kom 1989. I boken får man reda på verkligheten till namnet. Det var ett nöjespalats med mycket glädje, men som slutade i tragik.

Ägaren Nils Nilsson som ändrade sitt namn till Dubbel-Nisse upptäckte redan i unga år att han ville ägna sig åt något med underhållning. Lorry blev hans livsverk. Ett danspalats i Sundbyberg, där många Stockholmare har roat sig.

Kända artister som Cliff Richard & The Shadows och Josephine Baker uppträdde på Lorry, men även flera av dåtidens svenska artister spelade på Lorry.

Nils Nilsson hade näsa för att snoka upp unga talanger och underhållare i vårt avlånga land. Många var de som fick sin chans genom Dubbel-Nisse och som sedan blev stora namn. Alice Babs, Lill-Babs, Gunnar Wiklund, Towa Carson, Sten & Stanley och Jerry Williams var några av dem som uppträdde hos Dubbel-Nisse.

Genom dottern Annelie Nilsson och journalisten Kjell E. Genberg får vi hela storyn om Nils Nilssons liv. Hans liv var både gripande och livsbejakande.

lorry-det-tragiska-gladjepalatset

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s