Visselblåsaren/Vagina dentata/Teater med Rasmus Dahlstedt


Uppfriskande underhållning om vår samtid 

Rasmus Dahlstedt tar tag i oss direkt som Julian Assange. Dennes försvarstal mot Sveriges skamlösa behandling av honom blir med Rasmus kärringperuk extra kul,  fast det ligger mycket allvar i vad han har att säga oss. 

Rasmus gestaltar flera olika roller och allra bäst tycker jag han är som diakonen Anna Ardin. Både mimspelet och texten är det roligaste jag hört och sett på länge. Härligt då hon återkommer flera gånger i showen. Men vilken skata!

Rasmus fullkomligt översköljer oss med sina tolkningar av de olika karaktärerna. Allt gjort på ett underhållande och provocerande vis, fast med glimten i ögat. Mycket tack vare den drivna texten av Jens Ganman.

Den gamla filmcensorn Gunnel Arrbäck får sig ett rejält hugg av saxen som hon förstörde många filmer med. Alice Bah Kunkhes Disneyprinsessa får även känna av Rasmus sätt att presentera henne på och det är inte gulligt. Snarare förödande! Hon får för hennes okunniga sätt att kommentera samhällsföreteelser och handskas med kultur.

Rasmus som Cyndee Peters är väldigt rolig för oss som minns henne från alla dess TV-program hon gästade. Och så dessa ständiga gubbar, Morgan Johansson, med sitt  mantra, ”vilket trauma” och Stefan Löfven med ”det är oacceptabelt” om de nyanlända förövare som det ska tyckas synd om, fast de trakasserar Sveriges befolkning genom våldtäkter och misshandel. Offren ömmar man mindre för, fast flera fått men för livet.

Hela Rasmus enmansshow ger en bra belysning av dagens Sverige. Gjort med ett djävla annama, gyckelspel och tänkvärd text. Ett måste för alla icke politiskt korrekta. 

Skådespelare Rasmus Dahlstedt, Regi Fredrik Hiller, Manus Jens Ganman
Scen Stenkrossen, LundKategorier:Scen, Teater

Kommentera helst med bild och ditt namn.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: