Visselblåsaren/Vagina dentata/Teater med Rasmus Dahlstedt


MMMM
Kul och uppfriskande

Rasmus Dahlstedt intar scenen som Julian Assange med kärringperuk. Han är riktigt underhållande, fast det är ett allvarligt försvarstal mot Sveriges skamlösa behandling av en visselblåsare. 

Rasmus gestaltar flera olika roller och allra bäst tycker jag han är som diakonen Anna Ardin. Både mimspelet och texten är det roligaste jag hört och sett på länge. Härligt då diakonen återkommer flera gånger i showen. Men vilken skata hon är!

Alice Bah Kunke blir härligt komisk i Rasmus tolkning. Man får känslan att Alices yttrande om kulturpolitik gjort sig bättre i en Disneyparad, än som ansvarig kulturminister. Hysteriskt kul!

Problematiken om de ”ensamkommande” framförs på ett humoristiskt men tänkvärt sätt. De enorma resurser man lägger på de nyanlända blir tragikomiskt då Rasmus gestaltar politiker och myndigheters ständiga mantran, ”olyckligt” och ”utmaningar” då man talar om de våldtagna, misshandlade och fattigpensionärer. Ansvariga nonchalerar att offer får dras med livslånga trauman och att pensionen för flera bara täcker det nödvändigaste. Man felprioriterar å det grövsta!

Hela Rasmus enmansshow ger en bra belysning av dagens Sverige. Gjort med ett djävlar annama, gyckelspel och viktiga texter. Ett måste för alla icke politiskt korrekta. 

Skådespelare Rasmus Dahlstedt, Regi Fredrik Hiller, Manus Jens Ganman
Scen Stenkrossen, Lund

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s