Bohemian Rhapsody/Film


MMMM
Rami Malek är lysande som Freddie Mercury. Bara att se hans tolkning är värt biobiljetten. 

Handlingen kretsar mest kring Freddie Mercury.  En kul anekdot visar hur han kom med i bandet.

Freddie är så självsäker att han ändrar sitt indiska namn när bandet börjar få styrfart och det händer ganska så snabbt. Mycket på grund av Freddie Mercurys säkra uppträdande och sätt att bestämma hur Queen ska låta och se ut. Samt hans förmåga till att arrangera Queens låtar så de får ett helt eget sound.

Intressant är att se hur en av de största skivbolagsbossarna inte tror på Queen när de vill göra A Night at the Opera. Den platta som visar sig bli deras internationella succé.

Jag minns då jag 1970 köpte deras debut-LP Queen, på grund av deras omslag och namnet. På den tiden var oftast omslagen i synk med musiken. Jag blev helt nöjd efter en lyssning. Mycket på grund av Brian Mays gitarrspel.

Är man Queen-fan kommer man att älska den här filmen. Men kanske också att bli besviken. Freddie Mercury förändras otäckt i och med att hans intag av droger ökar markant. Det blir också destruktivt för de andra bandmedlemmarna. Men de vet samtidigt att de inte klarar sig utan sin stjärna.

Sin AIDS höll Freddie gömd tills han var så dålig att det började synas på honom. Då släppte han hemligheten till bandmedlemmarna. 

Regi Bryan Singer
Medverkande Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazello, m fl.

2 reaktioner till “Bohemian Rhapsody/Film

  1. Ja, tack för riktig intressant och relevant recension. Jag trodde inte att den klene Rami Malek kunde vara trovärdig i rollen som Freddie M.
    Motsatsen gör mig glad för då vill man ju se berättelsen om hans liv och hur musiken kom till. //Tina F

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s