The House that Jack built/Film


MMM
Vedervärdigt men tänkvärt 

Lars von Trier fortsätter med sina chockerande filmer. Här har han skapat sin egen seriemördare på Triers igenkännbara vis.

En helt vanlig man (Matt Dillon) plockar upp en kvinna (Uma Thurman) som fått punktering på sin bil. Hennes tjat om att han (Jack) kan vara en seriemördare triggar igång Jack så till den milda grad att han får ett överslag i sin hjärna. 

Jack har en dröm om att bygga det perfekta huset, men gång på gång raserar han det. Istället blir det människor, som han bygger ihop på det mest bestialiska sätt. 

Lars von Trier vill få oss att både rysa och förfäras. Förfärliga scener spelas upp framför oss och känsliga personer varnas. Men samtidigt vill jag uppmana till att se filmen då Lars aldrig är ointressant. Fast Trier provocerar oss så vill han visa på att han kan göra skräckfilm med tanke bakom. Du vet aldrig vem i din närhet som kan vara en mördare.

Regi Lars von Trier | Skådespelare Uma Thurman, Bruno Ganz, Ed Speleers, Sofie Gråbøl, Riley Keough, Matt Dillon, Siobhan Fallon Hogan, Jeremy Davies, Jack Mckenzie, Mathias Hjelm, Emil Tholstrup, Marijana Jankovic, Carina Skenhede, Robert Jezek, Osy Ikhile, Christian Arnold, Yoo Ji-tae, Johannes Bah Kuhnke, Jerker Fahlström 

2 reaktioner till “The House that Jack built/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s