Helan & Halvan/Film


MMM
För oss som växte upp med komikerduon på bio och TV är det här julafton, men jag är inte lika säker på att den yngre generationen uppskattar denna spelfilm. 

Vi får berättelsen om Stan Laurel och Oliver Hardys liv från deras storhetstid på -20-talet och fram till 1950 då deras filmer började visas i TV. Då hade Hollywood tröttnat på komikerparet och funnit andra att utnyttja.

Stan och Ollie hade urdåliga kontrakt. För att överleva åkte de till England och uppträdde. Knappast några människor kom till de små teatrar där de uppträdde och de fick själva släpa på sitt bagage. Till slut spred sig ryktet om deras makalösa humor på teatrarna och publiken växte. De var även på besök i Köpenhamn och i Malmö. 

John C. Reilly och Steve Coogan är perfekta i rollerna som Stan och Oliver. Även deras fruar Shirley Henderson och Nina Arianda är riktigt bra och även de är roliga.

Mindre kul är det att se hur Stan och Oliver blev utnyttjade av skrupelfria agenter och filmbolag. Båda dog utfattiga. Men deras humor är för evigt inristade i filmhistorien. 

Regi Jon S. Baird
Skådespelare John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Huston, Nina Arianda m fl 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s