Wild Rose/Film


MMMM
En av årets bästa!

Detta är film när den är som bäst. En gripande berättelse som är tonsatt med väl utvald countrymusik och som fängslar till sista bildrutan.

När filmen börjar släpps Rose-Lynn ut ur fängelset efter att ha smugglat in heroin. Men Rose-Lynn är lika vilsen och vild som tidigare. Hon försöker återuppta sin karriär som countrysångerska. Fast hon har bränt sina skepp på den klubb i Glasgow där hon bor och tidigare uppträdde.

Arg och frustrerad och med en fotboja som innebär att vara hemma kl 19 tänjer hon alla gränser. Dricker och strular runt, utan mål och mening.
Rose-Lynns mamma får ställa upp för Wild Roses barn gång på gång. Hon spelas inkännande av Julie Walters

Rose-Lynn får flera chanser men de grusas gån grå gång på grund av hennes dysfunktionella beteende. Då hon arbetar som hemhjälp i en villa ser och hör kvinnan i huset Rose-Lynns potential.  Hon anordnar en välgörenhetskonsert så Rose-Lynn ska kunna åka till Nashville men även det blir till en katastrof. 

Jessie Buckley gör en fenomenal tolkning av den förvirrade och besvärliga Rose-Lynn och Jessie sjunger förbannat bra de klassiska countrysånger som vi får njuta av. 

Det här en av de bästa filmer jag sett detta år och en klar Oscarchans till Jessie Buckley. 

Regi Tom Harper, Medverkande Julie Walters, Jessie Buckley, Craig Parkinson, Sophie Okonedo m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s