Downton Abbey/Film


MM
Så var det då dax för filmatiseringen av den älskade TV-serien. Om man som jag inte följt serien så klarar man sig utmärkt att följa med ändå.

Det vankas stort kalas med bjudning av kungen och drottningen av England på godset Downtown Abbey. Familjen Crawley gör sig redo för att ta emot besöket med alla dess procedurer och förberedelser som krävs. Inom överklassen är detta otroligt viktigt. Och kanske speciellt då i det tidiga 1900-talets England. 

Att tjänstefolket är så himmelskt underdåniga kan vara svårt för oss från Sverige att förstå. Här nigs det och bockas till höger och vänster så att även kungaparet reagerar.

Det är en underbar miljö av detta kostymdrama. Den brittiska landsbygden gör sig sagolikt på detta gigantiska gods. När man ser det på en så stor filmduk som Royal i Malmö så blir njutningen total.

Behållningen av filmen blir de fantastiska rollprestationerna och kanske framför allt Maggie Smith som änkegrevinnan Violet. Hennes replikföring är både kul och giftig. Speciellt tillsammans med hennes kusin Isobel (Penelope Wilton). 

 

Regi Michael Engler

Med Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Imelda Staunton

En tanke på “Downton Abbey/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s