Billie/Film


MMM

Här får vi en tolkning som är både intressant och trovärdig. Helt annorlunda än den som Diana Ross gav oss och som var mer Hollywood. Om än imponerande.

Det unika med denna dokumentär är att vi får reda på så mycket om Billie Holiday, som varit dolt tidigare. Hennes liv började tidigt i prostitution då hon växte upp i en svår fattigdom. Senare med Män som pryglade henne, men det verkar som om Billie var masochist. Män berättar om hur hon tyckte om att bli slagen. Detta ledde även till droger och alkohol, som för så många andra artister.

Trots detta och kanske just därför så föddes hennes karaktäristiska röst och inlevelsefulla sång. Som trollband alla som lyssnade, trots att hon många gånger var påverkad då hon sjöng.

Billie Holiday var en artist som bröt barriärer och visade svarta att man kunde ta för sig. Hon drog sig inte för att klä sig i pälsar och att ha dyra smycken. Även om hon själv fick gå bakvägar när hon skulle uppträda på de fina ställena. Här kunde man verkligen tala om rasism.

Regi
James Erskine
Medverkande
Billie Holiday, Count Baise, Charles Mingus, Tony Bennet mfl. 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s