The card counter/Film


MMM

Är man intressserad av kortspel så måste det vara guld att se denna film. För oss andra är det en film om en man som insett vad förlåtelse innebär efter hans helvete i krigets Afghanistan.

Hans dagar går åt till att köra omkring till spelhall efter spelhall. Samtidigt bär han på trauman efter sitt liv som soldat. Han tar med sig en ung man som sällskap, som visar sig ha en djupare mening.

Åren i kriget och de efterföjande i fängelse för att han torterade fångar, där hans överordnande gick fria återkommer ständigt i flashblacks med grovt våld i Abu Ghraib. Dit fångarna fördes.

Allt detta maler i huvudet då han åker omkring med sin nyfunna vän. De har en gemenskap genom hans far, som också befann sig på samma krigsplats. Sonen vill hämnas sin pappa som dog för sin överordandes försumligheter.

Spelscenerna ger en inblick i det neonglimmande livet där det satsas stora insatser med slutmålet i Las Vegas.

För att vinna ännu mer pengar använder sig William Tillich av en agent som förser honom med stora belopp. En del av det som han vinner vill han skänka till sin unga vän Cirk. Fast det kommer med en krävande överenskommelse.

Det händer inte så mycket i själva berättelsen men ändå så är man nyfiken på hur upplösningen ska bli. Det är känslan av ensamhet och eftertanke som gör The card counter intressant.

Regi Paul Schrader. Medv Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s