Last Night in Soho/Film


MMM

Psykologisk thriller med -60-talskänsla

En ung kvinna är helt besatt av Swinging London, så som det var på -60-talet. Hennes högsta dröm är att bli modedesigner med utbildning i London. Men det är inte så som hon drömt om, nu på 2000-talet.

Eloise (Thomasin McKenzie) har gåvan att kunna få kontakt med sin döda mamma. Hennes överkänslighet leder henne till märkliga upplevelser som hon inte alltid klarar av att handskas med. Hennes mormor (som Eloise bor med) hjälper henne på alla sätt och vis och även med hur hon ska ha kontakt med mamman.

En dag kommer det glädjande beviset att Eloise blivit antagen till designskolan i London. Med bultande hjärta och en oövervinnerlig känsla kastar hon sig iväg med taxi till London. Men redan första dagen börjar mardrömmarna. London är inte den vänliga stad som Eloise fantiserat om.

Hennes rumskamrat och klasskompis är en besserwisser och ingen Eloise vill dela rum med. Hon söker sig till ett rum på stan med oanade följder, vilka inte ska avslöjas här. Men otäckt är det som följer med mardrömmar och psykisk instablitet.

Förutom Eloises obehagliga personlighetsförändring får vi inte glömma det positiva, den underbara musiken, som för en tillbaka till ljuva minnen från -60-talet.

Regi Edgar Wright
Skådespelare Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Michael Ajao, Synnøve Karlsen, Diana Rigg, Terence Stamp m fl.

2 reaktioner till “Last Night in Soho/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s