The Matrix resurrections/Film


MM

En helt onödig uppföljare

De flesta håller den första delen som den enda delen att se. Varför då göra en fjärde version?

Det börjar med att Thomas Anderson (Keanu Reeves) numera arbetar som dataspelstillverkare där Matrix blivit den stora snackisen och en rejäl succé.

Thomas har inget minne av att han var Neo tidigare men en dag stöter han på en kvinna på ett café som han känner släktskap med och som han minns som Trinity. Han tycker sig känna igen Tiffany (Carrie-Anne Moss).

De förstår senare att de lever i en illusion och den verkliga världen är den de hade tidigare tillsammans. Men för att komma tillbaka dit kräver det sitt pris.

Nu börjar ett virrvarr av berg och dalbana då det gäller action och våld som kan ta kål på den bäste. För mig åker jag lätt in ett sömnliknande tillstånd som påminner om en annan dimension.

Som tur är har den nybyggda biografen vid Mobilia i Malmö så avancerade fåtöljer att du kan få dem att skjutas ut till en liggsoffa. Det passar perfekt för den här utdragna actionsoppan där smällar och skjutande är som det datasspel som Thomas tillverkat.

Regi Lana Wachowski. Medv Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul Mateen II, Jonathan Groff, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s