En annan värld/Film


MM

Ett krisartat äktenskap men även om moral i arbetet.

Det här är en typisk fransk film, det snackas och snackas och snackas, så man blir trött i huvudet att se på dessa extrema närbilder av skådespelarna.

Många filmare verkar inte ha förstått att då man filmar digitalt i 4K så syns allt i ansiktet. Inte alltid så kul att sitta och se på. Likadant är det med smink, de sminkar som förr fast det idag ser alldeles kletigt ut, istället för att ansiktet ska se fräscht ut.

Men nu till denna erbarmligt tråkiga film där ett par valt att skiljas för att mannen arbetar för mycket och är sällan hemma. Det ältas i det oändliga med deras respektive advokater. Som om inte det var nog har de en son som hamnat i en psykos.

Mannen som har ett stort ansvar för den fabrik där han arbetar ska även försöka medla med sina underchefer då ett stort antal av de anställda på golvet måste gå. Ekonomin räcker inte till tycker hans chef i USA.

Dessa kriser på alla håll och kanter löses så småningom och främst genom att mannen får ett uppvaknande om sin situation i livet som han vill förändra. Men innan dess har man förgåtts av tristess.

Regi Stéphane Brizé. Med: Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Anthony Bajon, Marie Drucker m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s