Top Gun:Maverick/Film


MMM
Spännande och engagerande men når inte upp till originalet.

Här finns inte den musik som så starkt i ettan signalerade att här har vi en storfilm, där musiken spelar en stor roll. Fast en storfilm är det som ska ses på bio.

Det är 40 år sedan Top Gun gjorde storsuccé över världen och Tom Crusie blev det stora filmnamnet. Nu när man ser honom ser han nästan lika ung ut, fast han snart ska fylla 60 år!

Det är samma producent, Jerry Bruckheimer som har väntat på denna uppföljare sedan den första hade premiär, regissören – Joe Kosinski – är ny då den förra, Tony Scott är död, filmen tillägnas honom.

Handlingen är densamma med den skillnaden att piloten som Cruises karaktär flög med och som dog, har nu en son som blivit flygare. Mellan dem blir det en intern strid som inte ska avslöjas här.

Vilken tur att Tom Cruice bromsade att filmen inte släpptes under pandemin. Då hade de som ser den på bio nu inte förstått vad de gick miste om.

Detta är en riktig biofilm med fartfyllda flygscener och en spänning där man stundtals håller andan. Att se den på TV skulle vara förödande. Bor ni i Malmö så är Nordisk films biopalats att rekommendera, med dess utfällbara stolar så man även kan ligga ner. Helt underbara stolar och njutningen är total.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s