Jag tänker ofta på dig/Bok


Efter att tagit del av Trygves Berlinbok, som jag uppskattade väldigt mycket, blev jag nyfiken på hans senaste, En bok om vänner. Den är just för hans vänner. Vi andra kan kika in genom ett nyckelhål och ta del av dessa personer.

Fast här finns personer som Trygve träffat som jag kan relatera till och bli mer nyfiken på. Det är Åke Arenhill, som jag hade förmånen att lära känna. Jag gjorde en kortfilm om Transcendental meditation där både Åke och hans fru Monica medverkade.

Andra som jag kan relatera till på ett mer allmänt plan är kapitlen om konstnärerna Ola Billgren och César. De personerna är både humoristiska och anmärkningsvärda. Därigenom blir de intresseväckande för en större publik.

Berättelserna om författarna Fritiof Nilsson Piraten och Martha Sandwall Bergström, som skrev de klassiska barnböckerna om Kulla Gulla, var också mycket givande att ta del av.

Fast det intressantaste porträttet är av H C Andersen. Det är både gripande och rörande om Andersens utsatthet och hånande av honom som person, men som tur var fanns här inflytelserika personer som trodde på honom. Vad vore världen utan hans fantastiska sagor.

Trygve Bång började som journalist på Smålandsposten. Den tidningen kallar han ”Mitt första Universitet”. Där gör han häpnadsväckande erfarenheter.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s